Vrijwilligers aan het woord


Spreekt het vrijwilligerswerk jou aan? Meld je dan aan via onze e-mailadres:

info@diaconaalnetwerk.nlInformatie vrijwilligersverzekering gemeente Barneveld,

klik hier


Voor meer informatie

over de verzekering of schadeafhandeling

kunt u terecht bij:

Welzijn BarneveldOnze vrijwilligers aan het woord   


Wat maakt dat onze vrijwilligers hun werk in de administratieve thuiszorg boeiend vinden? Hier zijn een aantal uitspraken.


Aart: "De verscheidenheid van de problemen waar je als hulpverlener mee te maken krijgt. Het is veel meer dan administratieve thuiszorg."


Rijk: "Het contact met de cliënt. De kick als iets lukt, maar ook de zorg als iets niet helemaal goed komt. Mooi werk, niet altijd gemakkelijk."


Henk: "Dat je samen met de cliënt probeert alles op een rij te krijgen. Dit gebeurt met vallen en opstaan. Je moet wel geduldig zijn heb ik geleerd. Het kost wel moeite."


Marieke: "Het contact met mijn cliënt is prettig en het is fijn om iemand belangeloos te kunnen helpen."


Nico: "Naastenliefde. Mensen behandelen zoals jezelf ook behandeld wilt worden. Geeft heel veel voldoening wanneer de doelen bereikt worden en ziet dat mensen positiever in het leven gaan staan."


Theo: "Het is mooi om mensen te mogen helpen, hen inzicht, maar vooral ook vertrouwen te geven. Door de aandachtspunten te laten zien zie je mensen meer ontspannen of meer zelfvertrouwen krijgen."


Frederica: "De nood en zorg waar mensen in kunnen komen, de sociale, psychische nood waar mensen in leven. Het boeit mij omdat je zou willen dat de mensen uit de zorg van geld en schuld komen.

Geld maakt niet gelukkig maar geldzorgen en schulden kan de mens tot wanhoop drijven."


Frits: "Ik houd nogal van ordenen en dingen overzichtelijk maken. En het is mooi als je mensen ziet groeien in hun zelfvertrouwen."


Marius: "De grote dankbaarheid die cliënten tonen dat dit allemaal vrijwillig en kosteloos voor hun gedaan wordt in deze vooral digitale, voor hen meestal een moeilijke tijd."


Thea: "Het boeit mij om mensen op een goede manier hun thuisadministratie bij te laten houden, zodat er overzicht komt, zodat hun uitgavepatroon overzichtelijk wordt en de problemen die ze hebben opgelost worden."